Obervellach Karintia szívében a Möll völgyében fekszik. Különleges éghajlatának köszönhetően egész évben sokan keresik fel a kis hegyi falut, amely a közel 1800 négyzetkilométeres Hohe Tauern Természetvédelmi Terület része. A háborítatlan természet, a friss levegő, a sok-sok látnivaló felejthetetlen élménnyel tölti el az ide látogatókat. Itt mindig van látni- és tennivaló, és mindenki megtalálhatja a neki kedvére való programokat.
A közelben magasodó Möltaller gleccser - amely Karintia egyetlen gleccsere - várja a kirándulókat, túrázókat, a természet szépségeiben gyönyörködni kívánókat, gondosan karbantartott sípályái pedig májustól-novemberig a téli sportok szerelmeseit.
A Möll folyó a vadvízi evezőknek biztosít garantált izgalmakat.
De ha valaki csak csendre, nyugalomra vágyik, itt azt is megtalálja. Elég, ha felsétál a falu három várának egyikéhez, és körbenéz. Körben a tavasszal is hó borította hegycsúcsokat látni. Vízesések, tarka legelők, rétek mindenfelé.
Obervellach 2500 lakosú község. Az itt élők - nagy részük a turizmusból él -, kedves, barátságos emberek, mindent megtesznek azért, hogy az ide látogatók jól érezzék magukat.

Hálaadás ünnepe Obervellachban

Kapcsolat

Tóth Lázár

2 Raufen,Obervellach,
         A-9821 Ausztria

Email: tanoda@tothlazar.hu

Telefon 00-43-699-1120-6651

Útvonal tervezés