Alpesi nyelvi tábor januártól - decemberig(német - angol)

5 napos

 

Programajánlat 2014/15


A Budapest Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottsága és az Obervellach-i Polgármesteri Hivatal között megállapodás jött létre "Alpesi erdei német-angol tanoda" működtetésére.

Elhelyezés: 2-3-4-5 férőhelyes fürdőszobás (mosdó, tusoló, wc-s.) szobákban.

Ellátás: Teljes ellátás önkiszolgálós rendben, érkezéstől a hazaindulásig.

 

AZ ALPESI ERDEI ISKOLA HETI PROGRAMJA

Vasárnap: Megérkezés, üdvözlés, szobaelosztás, városnézés vagy a Groppenstein vízesés megtekintése, vacsora.

Hétfő: Reggeli után csoportos nyelvóra a helyi Hauptschuléban, majd városi „Kérdezz-felelek kalandtúra” Obervellachban kis csoportokban. Délben kirándulás Mallnitzba, a „Hohe Tauern” nemzeti park megtekintése, a BIOS házban kísérletezés, majd séta egy tengerszemhez vagy a Schwusnerhüttéhez. Vacsora előtt (júniustól-szeptemberig) még rövid fürdési lehetőség Obervellachban, vagy Mallnitzban.

Kedd: Reggeli, majd a délelőtti nyelvi programok után kirándulás a Mölltaler Gletscherre, hógolyózás 3000 m magasan, rövid túrázás a hegyi utakon. Amikor a Gletscher revizió miatt zárva, a Reisseck hegyivasúttal kirándulás. Visszaútban a Ragga szurdok megtekintése, vagy ha kimaradt, a Groppenstein vízesés. Alternatív lehetőségként választható Heiligenblutban az aranymosás júniustól- szeptember végéig.

Szerda: Reggeli után a nyelvórák, majd a tesztlapok megoldása következik. Indulás Spittalba, a Porcia reneszánsz kastély megtekintése vezetéssel, utána a karintiai vasútmodell kiállítást nézzük meg. Továbbindulás Gmündbe, a Porsche múzeum megtekintése, esetleg tovább a Maltatal hegyi úton a zárógátig, 2200m magasra.

Csütörtök: Reggeli, majd a nyelvi feladatok megoldása után kirándulás Villachba, kirándulás a Gerlitzen felvonóval, sétahajózás az Ossiacher tavon, és utána látogatás a makakó majmok szabad birodalmába. Este a tesztlapok és a nyelvi munkák kiértékelése.

Péntek: Reggeli után hazaindulás, útközben még Karintiában egy program megtekintése. (pl.:Cseppkőbarlang, Minimundus, Burg Hochosterwitz-i, Alpenwildpark). A program után hazaindulás, érkezés az esti órákban.

A fent ajánlott keretprogram az időpont és az időjárás függvényében vagy az Önök kérésére változhat.

Közel 100! karintia-i nevezetességből lehet választani.

A napi program telítettsége nem teszi lehetővé a napközbeni meleg étkezést, ezért a résztvevők hideg ebédcsomagot kapnak (2 szendvics, üdítő, gyümölcs vagy csoki).

 

Kapcsolat

Tóth Lázár

2 Raufen,Obervellach,
         A-9821 Ausztria

Email: tanoda@tothlazar.hu

Telefon 00-43-699-1120-6651

Útvonal tervezés