h2 style="text-align: center;"> 

 

 

Alpesi nyelvi tábor januártól - decemberig(német - angol)

6 napos

 

Programajánlat 2016


A Budapest Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottsága és az Obervellach-i Polgármesteri Hivatal között megállapodás jött létre "Alpesi erdei német-angol tanoda" működtetésére.

 

Elhelyezés: 2-3-4-5 férőhelyes fürdőszobás (mosdó, tusoló, wc-s.) szobákban.

 

Ellátás: Teljes ellátás önkiszolgálós rendben, érkezéstől a hazaindulásig.

 

AZ ALPESI ERDEI ISKOLA HETI PROGRAMJA

Vasárnap : Megérkezés, üdvözlés, szobaelosztás, városnézés vagy a Groppenstein vízesés megtekintése, vacsora.

Hétfő: Reggeli után csoportos nyelvóra a helyi Hauptschuléban, majd városi „Kérdezz-felelek kalandtúra” kis csoportokban Obervellachban. Délben kirándulás Mallnitzba, a „Hohe Tauern” nemzeti park megtekintése, a BIOS házban kísérletezés, majd séta egy tengerszemhez, vagy a Schwusner-Hüttéhez.

Kedd: Reggeli, majd a délelőtti nyelvi programok után kirándulás a Mölltaler Gletscherre, hógolyózás 3000 m. magasan, rövid túrázás a hegyi utakon. Amikor a Gletscher revízió miatt zárva tart, kirándulás a Reisseck hegyivasúttal. Visszaút során a Ragga szurdok megtekintése, és jó idő esetén lubickolás a helyi élményfürdőben.

Szerda: Reggeli után a nyelvórák, majd a tesztlapok megoldása következik. Indulás Spittalba, a Porcia reneszánsz kastély megtekintése vezetéssel, utána a karintiai vasútmodell kiállítást nézzük meg, utána Karintia jellegzetes állatai között séta a vadasparkban,vagy a visszaúton a Burg Sommereg és a Gmünd-i Porsche muzeum megtekinztése.

Csütörtök: Kirándulás Villachba a Gerlitzen csúcsára felvonóval , majd a szabadon élő makakó majmok birodalmának megtekintése. Sétahajózás a tavon.

Péntek: Reggeli után indulás Heiligenblutba, innen felvonóval a 2600m. magasan levő Scharekre, majd busszal továbbindulás a Franz Josef Hüttéhez, ahonnan a Grosglockner 3792. magas csúcsa szemben látható. Séta a tanösvényen, majd éhes mormoták etetése. Este a hét és a kommunikációs feladatok értékelése.

Szombat: Korai indulás a karintiai Bad Eisenkappel cseppkőbarlanghoz, ahol a barlanglátogatás után a programunk véget ér. Amíg nyitva tart, szép idő esetén Ferlachban a Tscheppa-szurdok megtekintése. Kora tavaszi, vagy késő őszi időpontokban Klagenfurt-i, vagy Graz-i városnézés.

A fent ajánlott keretprogram az időpont és az időjárás függvényében vagy az Önök kérésére változhat.

Közel 100! karintia-i nevezetességből lehet választani.

A napi program telítettsége nem teszi lehetővé a napközbeni meleg étkezést, ezért a résztvevők hétfőtől-péntekig hideg ebédcsomagot kapnak (2 szendvics, üdítő, gyümölcs vagy csoki ).

Kapcsolat

Tóth Lázár

2 Raufen,Obervellach,
         A-9821 Ausztria

Email: tanoda@tothlazar.hu

Telefon 00-43-699-1120-6651

Útvonal tervezés