OBERVELLACH-KARINTIA 7 nap/6 éjszakás turnusok

Januártól-decemberig egész évben német–angol programajánlat

2017/18

A Budapest Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottsága és az Obervellach-i Polgármesteri Hivatal között megállapodás jött létre "Alpesi erdei német-angol tanoda" működtetésére. Obervellach, Budapesttől 600 km-re, Ausztria Karintia tartományában, a Magas Tauern lábánál, a felső Möll folyó völgyében található. 20 év után a „Lázár Bácsi tanodája” a Groppenstein fogadóból egy modernebb, helyre költözött , megtartva az elmúlt 20 esztendő kialakult programját, és itt lehetőség van az újabb ötletek kidolgozására.

Szállás: Obervellach-ban a központban levő Alpenhof hotelben.

Elhelyezés: 2-3-4-5 férőhelyes TV. (mosdó, tusoló, wc-s.) szobákban.

Ellátás: Teljes ellátás önkiszolgálós rendben, érkezéstől a hazaindulásig.

AZ ALPESI ERDEI ISKOLA HETI PROGRAMJA :

Vasárnap: Megérkezés, üdvözlés, szobaelosztás, városnézés vagy a Groppenstein vízesés megtekintése, vacsora.

Hétfő: Reggeli után csoportos nyelvóra majd városi „Kérdezz-felelek kalandtúra” 3-5 fős csoportokban Obervellachban. Délben kirándulás Mallnitzba, a „Hohe Tauern” nemzeti park megtekintése, a BIOS házban kísérletezés, majd séta egy tengerszemhez, vagy a Schwusner-Hüttéhez. Júniustól-szeptemberig lehetőség van az Ankogelre kabinos felvonóval kirándulni, és rövid túrával a Hannoverhaus-t 2565m.) elérni.

Kedd: Reggeli, majd a délelőtti nyelvi programok után kirándulás a Mölltaler Gletscherre, hógolyózás 2800m. magasan, rövid túrázás a hegyi utakon. Amikor a Gletscher revízió miatt zárva tart, kirándulás más magasabb hegyre. Visszaút során a Ragga szurdok megtekintése, és jó idő esetén lubickolás a helyi élményfürdőben.
Szerda:.Reggeli után a nyelvórák, majd a tesztlapok megoldása következik. Indulás Spittalba, a Porcia reneszánsz kastély megtekintése vezetéssel, utána a karintiai vasútmodell kiállítást nézzük meg, utána Karintia jellegzetes állatai között séta a vadasparkban,vagy a visszaúton a Burg Sommereg és a Gmünd-i Porsche muzeum megtekintése.

Csütörtök: Kirándulás Villachba a Gerlitzen csúcsára felvonóval , majd a szabadon élő makakó majmok birodalmának megtekintése. Sétahajózás naplemente a tavon. Este zenés Heimatabend (zenés falu ünnep)

Péntek: Reggeli után indulás Heiligenblutba, innen felvonóval a 2600m. magasan levő Scharekre, ahonnan a Grosglockner 3792. magas csúcsa szemben látható. Továbbindulás „Goldgreberdorf”-ba ahol kezdetét veszi az aranymosás. Este a tesztlapok és a hét értékelése csapatverseny formájában.
Szombat: Korai indulás a karintiai Bad Eisenkappel cseppkőbarlanghoz, ahol a barlanglátogatás után a programunk véget ér. Amíg nyitva tart, szép idő esetén Ferlachban a Tscheppa-szurdok megtekintése. Kora tavaszi, vagy késő őszi időpontokban Klagenfurt-i, Minimundus vagy Graz-i városnézés. (Ezek a programok részben fizetősek)
A fent ajánlott keretprogram az időpont és az időjárás függvényében vagy az Önök kérésére változhat.  Közel 100! Karintia-i nevezetességből lehet választani. A napi program telítettsége nem teszi lehetővé a napközbeni meleg étkezést, ezért a résztevők hétfőtől-péntekig hideg ebédcsomagot kapnak ( 1szendvics,1 Croassan +üdítő,+nasi ).

A programajánlat az alábbi állandó szolgáltatásokat és belépőket tartalmazza:

 • 6 éjszakai szállás
 • Teljes ellátás vasárnap estétől szombat reggeliig
 • Nyelvórák német nyelvtanárokkal (4×2 tanóra) 
 • A tesztfeladatok német-angol anyagát és 4*2 óra városi „stadtrallyt”
 • Porsche Múzeum belépőjegy     
 • Groppensteinerschlucht megtekintése
 • Magashegyi felvonózás vagy a Gletscherexpressre belépő
 • Foltermuzeum és a vár valamint a Bonsai kiállítás megtekintése Trefflingben
 • A Bleiberg-i bánya megtekintése vezetéssel (csúszdán, földalatti kisvonattal, bányászlifttel)Áprilisig-illetve október végétől.
 • Aranymosás Heiligenblutban ! ( felszerelés oktatás biztosítva)
 • Maltatal-ra, vagy a hegyi panorámautakra belépő
 • Sétahajózás a Millstatter See-n, vagy másik karintiai tavon május10-október 10-ig.

Alternatív programok:

 • Kirándulás a Grossglockner panoráma úton a Franz Josef Hüttéhez (2800m)
 • Klagenfurt-ban a Minimundus megtekintése (fizetős)
 • Tájjellegü vacsora egy helyi Hüttében (részben fizetős
 • Hegyi bobpályákon suhanás (részben fizetős)

A program részvételi díja : 

16 éves korig: 210 € / fő

16 év felett a belépők drágulása miatt +20 € fizetendő, azaz 230 € / fő


A feltüntetett részvételi díj a fenti szolgáltatásokon kívül tartalmaz még:

30 fő felett 2 tanár + 1 gépkocsivezető

40 fő felett 3 tanár + 1 gépkocsivezető

szállásának és ellátásának, valamint a tanárok belépőjegyeinek költségeit. A megtett út a programokkal együtt 1700 km. Az utazás szervezése egyénileg történik, kívánságra autóbuszt tudunk ajánlani.

Előzetes jelentkezés és helyfoglalás: Tóth Lázárnál (00-43-699-1120-6651-es telefonszámon.

E-mail : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                                  Website : www.tothlazar.hu

 

 

Kapcsolat

Tóth Lázár

2 Raufen,Obervellach,
         A-9821 Ausztria

Email: tanoda@tothlazar.hu

Telefon 00-43-699-1120-6651

Útvonal tervezés